A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
MRAE 2019 Pécs

30 évesek lettünk!

  • +36-72-242-312

  • 7623, Pécs Rét utca 2.

subheader background

Blog

Adminisztrátor

  • Elismerés
  • Sajtómegjelenés

MRAE 2019 Pécs

2019.08.29-31-én Pécs, azon belül is a Pécsi Diagnosztikai Központ szervezésében került megrendezésre a XXII. Magyar Radiográfusok Egyesületének soron következő kongresszusa a Hotel Palatinusban.

 

A Bartók terem illusztris légkörében tartott megnyitó Dr. Nagy Szilvia Anett kongresszusi elnök, egyben cégünk kutató munkatársának felszólalásával kezdődött, majd többek között rövid köszöntőt mondott Prof. Dr. Dóczi Tamás a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatója, kongresszus fővédnöke és Dr. Páva Zsolt Pécs város polgármestere is. Mindannyian egyetértettek és kiemelték, hogy a radiográfus szakdolgozók munkája és szakmai fejlődése elengedhetetlen a jövő egészségügy helyzetének javítása érdekében és ebben cégünk igyekszik minden formában támogatni dolgozóit.

 

Szakdolgozóink szaktudásának széles spektrumát tükrözi, hogy a Pécsi Diagnosztikai Központ 4, egyenként teljes más témakörű előadással képviseltette magát a kongresszuson. Előadóink Bánhegyiné Wittenberger Ildikó radiográfus az intézetünkben található HOLOGIC HORIZON A - DEXA készülékünkön elvégezhető vizsgálatokat mutatta be előadásában, míg Hajnal Attila radiográfus, szintén a PDK-ban alkalmazandó specifikus, prosztata daganatos betegeknél alkalmazott MR vizsgálati protokollunkat ismertette egy magas színvonalú előadásban. Ezek mellett intézetünk mérnöke és egy kutató munkatársa is bemutatkozott, előbbi Bódi Péter, aki a napjainkban egyre nagyobb teret nyerő és hétköznapjainkba is minél inkább beköszönő mesterséges intelligencia (AI) etikai hátteréről tartott egy elgondolkodtató szakmai iránymutatást, majd Dr. Perlaki Gábor kutatónk adott egy kis ízelítőt a Pécsi Diagnosztikai Központban folyó tudományos munkákból, mégpedig a Parkinson-kóros betegek speciális MR vizsgálatával kimutatható marker pontosabb karakterizálásáról szóló előadásával.

 

Amennyiben érdeklik Önöket az előadások ide kattintva letölthetik és elolvashatják őket: