A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
MRAE 2019 Pécs

30 évesek lettünk!

  • +36-72-242-312

  • 7623, Pécs Rét utca 2.

subheader background

Blog

Adminisztrátor

  • Elismerés
  • Sajtómegjelenés

Pannon Tudományos Díjat kapott Prof. Dr. Dóczi Tamás, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezetője

A szakmai konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Pécsi és Veszprémi Területi Bizottsága idén is a dél-zalai városban szervezte. Prof. Dr. Lénárd László, az MTA tagja, a pécsi bizottság elnöke elmondta: a konferencia, amelynek az egyetem kanizsai kampusza méltó helyszínt biztosít, hozzájárul ahhoz, hogy ne csak az oktatás, hanem a kutatás-fejlesztési tevékenység is erősödjön. Ennek jóvoltából a város felkerült a tudományos élet térképére.

 

A fórum egyik fő célja, hogy az előadók megismerjék egymás szakterületét és kutatásait. - Ez egy dunántúli tudományos mustra, „mindentudás egyeteme”, ahol oktatók, kutatók bemutathatják a legfontosabb tudományos eredményeiket. Ez egyfajta inspirációt adhat a hallgatóknak is a saját munkájukhoz, illetve komoly kapcsolatépítési lehetőség, hiszen a kutatók beleláthatnak egymás munkáiba, kutatásaiba, úgyhogy minden szempontból előnyös és hasznos a dolog – fogalmazott Németh Kornél, a PEN egyetemi docense. A konferenciának 15. alkalommal adott otthont Nagykanizsa.

 

A Pannon Tudományos Díjat idén Prof. Dr. Dóczi Tamás egyetemi tanár, idegsebész, akadémikus kapta. Az ország legjobb idegsebészeként számon tartott szakember a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi és idegsebész szakorvosi diplomát. Dolgozott külföldi egyetemeken, mielőtt a pécsi professzori kinevezését megkapta 1992-ben. Kutatási területe széles körű, innovatív szakember, emellett szakterületéhez kötődő orvostudományi fejlesztések sokasága köszönhető neki. Professzor Úr a díj átvétele után előadást tartott „Az információs technológiai fejlődés hatása az idegrendszeri betegségek gyógyítására” címmel.

 

Forrás: kanizsaujsag.hu