A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
MRAE 2019 Pécs

30 évesek lettünk!

  • +36-72-242-312

  • 7623, Pécs Rét utca 2.

subheader background

Blog

Adminisztrátor

  • Sajtómegjelenés

Baranya legjobb munkahelyei között a Pécsi Diagnosztikai Központ

Az idén először átadott „Innováció a motivációban” díjjal a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara olyan helyi munkáltatókat ismert el, amelyek a humánerőforrás-fejlesztés és -motiváció területén megvalósított és kipróbált jó gyakorlatokat alkalmaznak és követendő példaként állíthatók be.

 

Az intézmény által felépített „pécsi modell” lényege, hogy meg lehet valósítani egy nemzetközi színvonalú kutatóközpontot, és magas szakmai színvonalú egészségügyi ellátást, ha jó a csapat, jó a benne lévők gondolata és magas szintű a tudás.

 

A Pécsi Diagnosztikai Központ (PDK) alapvető törekvése az ország legideálisabb képalkotó diagnosztikai rendszer modelljének kialakítása. Ez a pécsi modell egyesíti a privát tulajdonú diagnosztikai központok és a tisztán állami szolgáltatók működésének előnyeit, és ezzel párhuzamosan egyaránt kiküszöböli a teljes állami tulajdonból eredő rugalmatlanságot, illetve a nyers üzleti érdekeket.

 

A CT- és MR-diagnosztikában rutinszerű egészségügyi ellátást és nemzetközi színvonalú kutatási tevékenységet egyaránt végző PDK több mint két évtizedes tevékenysége során mindig is arra törekedett, hogy a munkavégzés szakmai feltételei hasonlóak legyenek a nyugat-európai intézményekhez. A hosszú távú együttműködés ígérete, a stabilitás, a biztonságérzet, a munkatársak folyamatos értékelése, az „open door policy”, a támogató, empatikus vezetői attitűd, a teljesítményt elismerő versenyképes bérezés hozzájárult ahhoz, hogy mind a nagy tapasztalatú, mind a fiatal munkatársaknak nem érdemes külföldre menniük, hiszen Pécsett, a Rét utcában is megtalálják a nemzetközileg elismert szakmai színvonalat.

 

„Meggyőződésünk, hogy sokkal biztosabban tudjuk az emberek motiváltságát és teljesítményét fokozni, ha olyan felszabadult, kihívásokkal és lehetőségekkel teli munkakörnyezetet alakítunk ki, ahol az egyének képességeiket hasznosítva értelmes munkát végeznek és maguk is érzik, hogy megbecsülik őket” – határozta meg a siker okait prof. dr. Dóczi Tamás, a Pécsi Diagnosztikai Központ ügyvezető igazgatója.

 

A díjat az intézmény a III. Dél-Dunántúli Regionális Humánerőforrás Konferencián vette át júniusban. Az elismerést plakettjével nem csak az intézmény látogatói találkozhatnak, hanem megjelenik minden, a Pécsi Diagnosztikai Központ által kibocsátott dokumentumon, leleten is.