A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Részletek Rendben!
 • +36-72-242-312

 • 7623, Pécs Rét utca 2.

Szűrőcsomagok

"Szeretem az életem" szűrőprogramok

 

MR diagnosztikai szűrőcsomagjainkkal speciális, adott tünetcsoportra kidolgozott vizsgálati protokollt ajánlunk ügyfeleinknek.

 

Ezek a vizsgálatok alkalmasak arra, hogy kizárjanak súlyos elváltozásokat, felderítsék a háttérben álló morfológiai, képalkotó diagnosztikai eszközökkel kimutatható okokat, ezzel segítve a betegségek korai felismerését és egyúttal vélt bajok kizárását is.

Célzott képalkotó szűrőcsomagok

Fejfájás okát feltáró szűrőcsomag 1.

A fejfájás olyan tünet, amit mindenki ismer. Leggyakoribb okai: gyulladásos betegségek, érbántalmak, keringési problémák, magas vérnyomás, értágulatok, daganatos betegségek. A koponya MR vizsgálatok gyakran derítenek fényt fejlődési rendellenességekre: érgomolyagra, érzsákra, amelyek azonban akár agyvérzést is okozhatnak.

 

Szűrőcsomag ára

39.000 HUF

 • koponya MR (natív)
 • kiegészítő angiográfiás vizsgálat
 • orvosi konzultáció radiológus szakorvossal
Fejfájás okát feltáró szűrőcsomag 2.

Mivel a krónikus fejfájások 15-20%-a sorolható a nyaki gerincből eredő fejfájások közé, ezért ez a fejfájás okát feltáró képalkotó csomagunk a koponya vizsgálatán túl a nyaki gerinc vizsgálatát is tartalmazza. Képalkotó szűrőcsomagunk segít felderíteni, hogy fejfájása mögött található-e szervi elváltozás.

  

Szűrőcsomag ára

68.000 huf

 • nyaki gerinc MR (natív)
 • koponya MR (natív)
 • kiegészítő angiográfiás vizsgálat
 • orvosi konzultáció radiológus szakorvossal
Szűrőcsomag a fájdalom nélküli mozgásért 1.

A 3T MR technológiával az összes ízületet nagy pontosság mellett, milliméteres felbontással tudjuk vizsgálni. A mozgásszervi problémák, az ízületi fájdalmak, a sportsérülések, a porc, szalag, csont, izom, és ízületi tok szövetsérülések pontos diagnosztikája érhető el. A rövid vizsgálati idő a fájdalmas sérülések esetén kevésbé terheli meg a beteget, és az eredményes gyógykezelés szempontjából  kiváló eredményt biztosít. A mozgásszervi diagnosztika óriási előrelépést tett az MR vizsgálatok által. Például a korábban csak operatív módon (arthroscopiával) végzett térd meniscus szakadás ma már gyorsan, a beteg megterhelése nélkül kimutatható. A gerinc MR vizsgálatnál  porckorongsérv esetén könnyebb az előboltosulás kiterjedését meghatározni.

 

Szűrőcsomag ára

29.000 HUF

 • gerinc MR (natív)(1 régió), vagy ízületi MR (natív)(1 régió)
Szűrőcsomag a fájdalom nélküli mozgásért 2.

Tudja, hogy egy szimpla vállfájdalom akár komoly betegségre is utalhat, vagy kezeletlenül maradandó és fájdalmas mozgáskorlátozottságot okozhat?

Fáj a térde? Ízületi kopás, fájdalom gyötri?

Rendszeres deréktáji, vagy nyaki fájdalom keseríti mindennapjait? Fél, hogy gerincsérve van?

 

Szűrőcsomag ára

63.000 HUF

 • ízületi MR (natív) (1 régió)
 • gerinc MR (natív) (1 régió)
 • csontsűrűség vizsgálat (3 régió)
Stroke diagnosztikai szűrőcsomag

Számos tényező - mint a dohányzás, magas vérnyomás, magas koleszterinszint, cukorháztartási zavar, fokozott stressz, családban előfordult szélütés – befolyásolja a stroke kialakulásának kockázatát.  A gyakori zsibbadás, szédülés, homályos látás lehet múló panasz, de előre jelezheti a stroke fenyegetését is. A súlyos agyvérzés, vagy agyi infarktus időben elvégzett vizsgálattal megelőzhető lehet.

 

Szűrőcsomag ára

39.000.-

 • koponya MR (natív)
 • kiegészítő angiográfiás vizsgálat
 • orvosi konzultáció radiológus szakorvossal
Feledékenység szűrőcsomag

Mindannyian tartunk az öregedés okozta egészségügyi problémáktól. Az időskor egyik leggyakoribb betegsége a szellemi leépülés, ami sajnos mára már népbetegségnek számít.

A demencia vagy elbutulás, és az Alzheimer-kór esetében is megvan a korai felismerés lehetősége, ugyanis az MR vizsgálattal megállapíthatóak a demenciát alátámasztó elváltozások, előfordul, hogy a háttérben gyógyítható betegség derül ki. Az Alzheimer kór és más szellemi leépüléssel járó betegségek korai felismerés mellett eredményesen kezelhetők, lefolyásuk lassítható.

 

Szűrőcsomag ára

39.000.-

 • koponya MR (natív)
 • kiegészítő angiográfiás vizsgálat
 • orvosi konzultáció radiológus szakorvossal
Szédülés okát feltáró szűrőcsomag

Gyakran szédül, forog magával a világ? Bizonytalan, labilis a mozgása?
Ezek az ártatlan tünetek súlyos betegség előjelei is lehetnek!
A szédülés okai kimutathatóak, így a kezelés megalapozott és sikeres lehet.

 

Szűrőcsomag ára

39.000

 • koponya MR
 • kiegészítő angiográfiás vizsgálat
 • orvosi konzultáció radiológus szakorvossal
Emlő diagnosztikai szűrőcsomag implantátum állapotának ellenőrzésére

A mell implantátumot célszerű időről-időre ellenőrizni, hiszen sérülhet, fala elöregedhet. Amennyiben szeretné kizárni  implantátuma sérülésének lehetőségét, tudnia kell, hogy az emlő protézis épségének megítélésére az emlő MR vizsgálat a legalkalmasabb, aminek leletével javasoljuk plasztikai sebész szakorvosának felkeresését komplex emlővizsgálat céljából. 

 

Szűrőcsomag ára

39.000.-

 • emlő MR (natív)
Szív MR az infarktus megelőzéséért

A szívbetegségek kezelésében igen nagy jelentősége van a korai felismerésnek, hiszen az idejekorán diagnosztizált kóros eltérések megfelelő terápiájával súlyos, akár végzetes kimenetelű szövődmények előzhetők meg. Az MR módszer felbecsülhetetlen jelentőségű az infarktus diagnosztikájában, a szívizom károsodásának megítélésében és a hirtelen szívhalál megelőzésében.

A szív  MR vizsgálat az egyik legmodernebb non-invazív, sugárterheléssel nem járó kardiológiai képalkotó eljárás, amely segítségével nagy felbontóképességgel ábrázolható a szív és azt körülvevő mellkasi szervek anatómiája. Minden más képalkotó vizsgálatnál érzékenyebben kimutathatók a szívizomzatot érintő kórfolyamatok és korábbi károsodások maradványai. Tehát alkalmas a szívizom állapotának, életképességének megállapítása, továbbá a veleszületett vagy szerzett szívhibák kimutatása.

 

Szűrőcsomag ára

75.000.-

 • szív MR (natív)

Prevenciós célú képalkotó szűrőcsomagok

Extra szűrőcsomag

A koponya MR vizsgálatok gyakran derítenek fényt fejlődési rendellenességekre: érgomolyagra, érzsákra, amelyek akár agyvérzést is okozhatnak.  Az agyi aneurysmák, azaz értágulatok döntő többsége megrepedés által okoz tüneteket. Évente százezer lakosra számítva 10-17 aneurysma megrepedéssel kell számolni, aminek a halálozási aránya 70-90 % . Ritkán előfordulhat az is, hogy repedés nélkül  meglehetősen nagyra nőnek (meghaladhatják a 2-3 cm átmérőt is) és epilepsziát okozhatnak. Az aneurysma kimutatására olyan speciális technikát használunk, amihez nincs szükség intravénás kontrasztanyag beadására.

 

A gerinc MR vizsgálattal nagy pontossággal meghatározhatók a gerinc olyan betegségei, melyek nem tisztán a csontos elemeket érintik: porckorong, csontvelő, gerincoszlop környéki eltérések, daganatok, gyulladás, traumás következmények.

 

A kismedence MR  egyrészt bizonyos jóindulatú kórképek tisztázása mellett a már igazolt daganatok stádium meghatározására, másrészt férfiaknál a magas PSA szint esetén a  prosztata MR vizsgálat segítheti  a daganat és a gyulladás közötti elkülönítést.

 

A low-dose (alacsony sugárdózisú) mellkas CT-vizsgálat segítségével nagy eséllyel szűrhetők ki és fedezhetők fel a tüdő daganatos megbetegedései. Az alacsony sugárdózisú mellkas CT-vizsgálat egy olyan vizsgálat, ami az eredeti sugárdózis 1/3 részével készül, a tüdőszövetre koncentrálva. A vizsgálat során egyetlen légvétellel a tüdő egészéről vékonyrétegű metszeti képek készíthetők, így a néhány milliméteres gócok is felismerhetők, elhelyezkedésük, méretük pontosan megítélhető. Mivel a sugárnyaláb több irányból érkezik, ezért a hagyományos röntgen számára nehezen „látható” helyeket, a legrejtettebb területeket is képes vizsgálni.

 

A csontsűrűség vizsgálat során röntgensugárzást használó eljárással a csontok ásványi anyag tartalmát határozzuk meg, melynek eredményeként megtudjuk, hogy van-e csontritkulása. A vizsgálat deréktáji, csípő, alkar régióban történik.

 

Szűrőcsomag ára

124.000.-

 • koponya MR (natív)
 • kiegészítő angiográfiás vizsgálat
 • kontrasztanyagos kismedence MR
 • gerinc MR (natív)(1 régió)
 • low dose (alacsony sugárdózisú) mellkas CT
 • csontsűrűség vizsgálat (3 régió)
Superior szűrőcsomag

Egészségmegőrzés illetve gyógyulás szempontjából döntő a betegségek korai felismerése. A teljes test MR-vizsgálattal kimutathatóak a koponya és a teljes gerinc daganatos, gyulladásos és degeneratív elváltozásai. Már a legkorábbi stádiumban megjeleníthetők a csont- és izomrendszer elsődleges, vagy áttétes rosszindulatú eltérései. Még a tünetek jelentkezése előtt felismerhetők pl. a máj, a hasnyálmirigy, a vesék, a húgyhólyag, a mellékvesék és a női kismedencei szervek megbetegedései. Már ismert elváltozás esetén pedig egy vizsgálat alatt felkutatható az esetleges másodlagos vagy kiújuló betegség is.

A teljes test MR, ahogy a nevében is szerepel, a test egészét lefedő MR-vizsgálati mérések sorozatából áll, egy áttekintő, kóros eltérést „kereső” vizsgálat. Teljes test MR-vizsgálatunkat azoknak ajánljuk, akik átfogó képet szeretnének kapni testük, szerveik állapotáról.

A teljes test MR-vizsgálata során intravénás kontrasztanyagot adunk a páciensnek. A vizsgálat kb. 1,5 órát vesz igénybe.

 

Szűrőcsomag ára

135.000.-

 • teljes test MR vizsgálat (kontrasztanyagos)
 • koponya angiográfiás vizsgálat

 

Non plus ultra szűrőcsomag

Non plus ultra csomag

Különösen ajánlott dohányosok és 50 év felettiek számára.

 

Szűrőcsomag ára

149.000.-

 • teljes test MR vizsgálat (kontrasztanyagos)
 • koponya angiográfiás vizsgálat
 • low dose (alacsony sugárdózisú)  mellkas CT 
 • csontritkulás vizsgálat (3 régió)

 

Egészségpénztárak

Számos Egészségpénztárral állunk szerződéses viszonyban, ami a Pénztártagnak azt jelenti, hogy a CT, az MR, a DEXA vizsgálatok egészségkártyával elszámolható szolgáltatások.